21.9 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 14:01

Sfârșitul tragic al unor adolescente austriece care s-au alăturat Statului Islamic / FOTO

spot_img

Două adolescente austriece, Samra Kesinovic (17 ani) şi Sabina Selimovic (16 ani) au fost date dispărute în aprilie 2014. Fetele au ajuns în acea lună în Siria, unde s-au alăturat grupării teroriste Stat Islamic. Sabina ar fi murit în decembrie anul trecut în timpul unui bombardament, iar Samra a fost ucisă în bătaie de militanți, când a încercat să fugă din Raqqa și să se întoarcă acasă.

Potrivit dailymail.co.uk, imediat ce au ajuns în Siria, tinerele au pozat pentru materiale de promovare a grupării teroriste, prin care Stat Islamic încearcă să recruteze adolescenţi din ţări occidentale.

Cele două fete s-ar fi căsătorit apoi cu luptători ai Statului Islamic, iar cele două cupluri ar fi stat o vreme împreună, în aceeaşi cameră.

Pentru a ajunge în Siria, Samra şi Sabina au mers cu avionul până la Ankara, iar de acolo au ajuns în regiunea Adana, aflată în sudul Turciei. Sabina i-a mărturisit unui jurnalist de la un săptămânal francez că ea şi Samra au traversat graniţa din Turcia spre Siria pe jos şi au încheiat călătoria în oraşul sirian Raqqa.

Aici pot fi liberă, îmi pot practica religia, nu puteam face asta în Viena“, a explicat ea pentru săptămânalul francez “Paris Match” de ce a părăsit Austria.

Sabina a murit în decembrie 2014 în timpul confruntărilor din Siria.

Mai multe ziare austriece scriu că, recent, Samra ar fi fost bătută până la moarte după ce ar fi încercat să plece din Siria.