18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 15:58

Sfârșitul generației „bebelușilor mari”: Instanța supremă din Italia a decis că părinții nu mai trebuie să își susțină financiar copiii adulți

Tinerii adulți italieni nu au dreptul automat la sprijin financiar din partea părinților, chiar dacă nu sunt independenți din punct de vedere financiar, a hotărât Curtea Supremă a Italiei, transmite CNN.

Într-o hotărâre din iulie – făcută vineri publică – o instanță din Roma s-a pronunțat împotriva apelului unui profesor de muzică part-time de 35 de ani, care încă aștepta sprijin financiar din partea părinților săi, susținând că venitul său anual este de 20.000 de euro (aproximativ 24.000 USD) nu a fost adecvat.

„Reducerea ambițiilor sale de adolescent”, „copilul adult” este obligat să găsească o modalitate de a se sprijini pe sine”, a scris judecătoarea Maria Cristina Giancola, care a prezidat instanța.

Sentința Curții Supreme încheie un proces de cinci ani și o primă hotărâre a unui judecător din Toscana, care a afirmat dreptul reclamantului de a primi o indemnizație lunară de 300 de euro (aproximativ 360 USD) de la părinții săi.

În timp ce un copil cu deficiență fizică sau psihică are o protecție specifică în sistemul de drept italian, a scris Giancola, sprijinul financiar al părinților „nu poate continua la nesfârșit” dacă nu este cazul.

De asemenea, judecătorul a menționat că dificultățile de a găsi un loc de muncă care să îndeplinească așteptările profesionale nu reprezintă o scuză. Giancola a spus: „Copilul (adult) trebuie să caute în mod activ un loc de muncă pentru a asigura un trai independent”.

Potrivit unui studiu din 2019 realizat de Institutul Național de Statistică italian (Istat), aproximativ 64,3% dintre tinerii adulți italieni cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani locuiesc încă acasă cu părinții. Dintre acești adulți tineri, doar 36,5% sunt studenți și 38,2% sunt angajați, în timp ce 23,7% sunt în căutarea unui loc de muncă, a constatat studiul.

Textul integral al relatării, aici.