1 C
București
luni, 30 ianuarie 2023 - 13:04
No menu items!

Sfârșitul generației „bebelușilor mari”: Instanța supremă din Italia a decis că părinții nu mai trebuie să își susțină financiar copiii adulți

spot_img

Tinerii adulți italieni nu au dreptul automat la sprijin financiar din partea părinților, chiar dacă nu sunt independenți din punct de vedere financiar, a hotărât Curtea Supremă a Italiei, transmite CNN.

Într-o hotărâre din iulie – făcută vineri publică – o instanță din Roma s-a pronunțat împotriva apelului unui profesor de muzică part-time de 35 de ani, care încă aștepta sprijin financiar din partea părinților săi, susținând că venitul său anual este de 20.000 de euro (aproximativ 24.000 USD) nu a fost adecvat.

„Reducerea ambițiilor sale de adolescent”, „copilul adult” este obligat să găsească o modalitate de a se sprijini pe sine”, a scris judecătoarea Maria Cristina Giancola, care a prezidat instanța.

Sentința Curții Supreme încheie un proces de cinci ani și o primă hotărâre a unui judecător din Toscana, care a afirmat dreptul reclamantului de a primi o indemnizație lunară de 300 de euro (aproximativ 360 USD) de la părinții săi.

În timp ce un copil cu deficiență fizică sau psihică are o protecție specifică în sistemul de drept italian, a scris Giancola, sprijinul financiar al părinților „nu poate continua la nesfârșit” dacă nu este cazul.

De asemenea, judecătorul a menționat că dificultățile de a găsi un loc de muncă care să îndeplinească așteptările profesionale nu reprezintă o scuză. Giancola a spus: „Copilul (adult) trebuie să caute în mod activ un loc de muncă pentru a asigura un trai independent”.

Potrivit unui studiu din 2019 realizat de Institutul Național de Statistică italian (Istat), aproximativ 64,3% dintre tinerii adulți italieni cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani locuiesc încă acasă cu părinții. Dintre acești adulți tineri, doar 36,5% sunt studenți și 38,2% sunt angajați, în timp ce 23,7% sunt în căutarea unui loc de muncă, a constatat studiul.

Textul integral al relatării, aici.