17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:36
No menu items!

Sfârșit cumplit pentru o femeie al cărui copil a fost ucis la Revoluţie. Și-a dat foc în Poiana Braşov

spot_img

O braşoveancă, al cărei copil a fost ucis la Revoluţia din 1989, şi-a dat foc în Poiana Braşov, de Ziua Eroilor

Incidentul nu a fost comunicat decât, vineri, de către Poliţia Judeţeană Braşov, care anunţă că femeia a folosit un recipient din plastic transparent, prezentând urme de combustibil lichid şi o brichetă. O cunoştinţă a femeii, la rândul său fiu de Erou Martir, anunţă că aceasta ar fi spus că a recurs la gestul său ”în numele eroilor martiri”, pentru că după 33 de ani nu a aflat adevărul.

”La data de 25 mai 2023, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov. Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, iar din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier “Drumul Vechi”, ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia din Staţiunea Poiana Braşov”, a transmis Poliţia Judeţeană Braşov.

În urma leziunilor produse, femeia a murit.

„A fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluţie legală”, a mai precizat Poliţia.

Cătălin Giurcanu, la rândul său fiu de Erou Martir, anunţă că femeia care a murit este mama Eroului Martir Adrian Florin Negru. Acesta avea 12 ani la Revoluţie şi a fost împuşcat.

”Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împuşcat la Revoluţie, după aceea s-a dus în Poiana Braşov, şi-a turnat benzină şi şi-a dat foc… Atunci când au reuşit să o resusciteze, a spus că: «Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri». După aceea şi-a dat duhul”, scrie Cătălin Giurcanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, femeia s-a săturat de faptul că ”procurorii şi judecătorii îmbuibaţi de salarii şi pensii speciale mimează justiţia de 33 de ani”.

În luna februarie a acestuia an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis trimiterea “Dosarului Revoluţiei” la Curtea de Apel Bucureşti pentru soluţionare.

                                                                                                                Adina Silav