Seulul se îndoiește că Phenianul ar avea o rachetă nucleară

Seulul se îndoiește că Phenianul ar avea o rachetă nucleară

Seulul se îndoiește că Phenianul ar avea o rachetă nucleară

Ministerul sud-coreean al Apărării şi-a exprimat vineri “îndoielile” asupra capacităţii Coreii de Nord de a lansa o rachetă balistică, echipată cu focos nuclear, aşa cum a afirmat un congresman din Colorado, Doug Lamborn citând un raport al serviciilor de informaţii ale armatei SUA, relatează AFP şi Yonhap.

“Nu pot menţiona detaliile unui raport care este clasificat în întregime, însă este inexact să se sugereze că regimul nord-coreean a testat complet, implementat sau demonstrat acest tip de capacităţi nucleare evocate în acest pasaj”, a reacţionat, într-un comunicat, și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a susținut poziția Statelor Unite.

“Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare, dar nu este sigur că regimul nord-coreean a construit un focos suficient de mic pentru a fi montat pe o rachetă”, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei de apărare sud-coreene, Kim min-Seok, care a avertizat că Phenianul „se îndreaptă către această etapă”, în care va putea să miniaturizeze un focos nuclear în vederea instalării pe o rachetă.

Pe fondul unor tensiuni extreme în peninsula coreeană, occidentalii se aşteaptă din partea Phenianului la un viitor tir de rachete.

C.I.

NICIUN COMENTARIU