3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 0:28
No menu items!

Sesiune extraordinară în Bundestag privind spionajul american

spot_img

 bundestag

Reuniți într-o sesiune extraordinară în Bundestag, deputații germani vor avea luni după-amiază, ample dezbateri asupra spionajului american, la solicitarea stângii radicale și a Verzilor, după dezvăluirile din octombrie legate de o posibilă supraveghere a convorbirilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel, transmite AFP.

Pe ordinea de zi a discuțiilor din Bundestag, prevăzute să dureze o oră și jumătate, se vor afla două probleme: consecințele spionajului asupra relațiilor transatlantice și cererea Verzilor de a-i acorda azil în Germania lui Edward Snowden, fostul agent NSA, aflat originea scurgerilor de informații despre programele SUA de monitorizare a comunicațiilor.

În cadrul sesiunii extraordinare de luni din Bundestag, ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, va lua cuvântul în numele guvernului, iar cancelarul Angela Merkel va asista la discuții, fără a interveni însă în timpul dezbaterii.

Relațiile dintre Berlin și Washington au devenit tensionate după dezvăluirile din octombrie legate de o posibilă supraveghere a convorbirilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel, tensiune recunoscută și de către secretarul de stat american John Kerry.

C.A.