11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:09

Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru Codul fiscal, în 24 – 26 august

spot_img

Ministrul finanţelor va ţine cont de cererea de reexaminare a preşedintelui şi va face o nouă analiză, împreună cu BNR, asupra sustenabilităţii aplicării noii legislații

Plen_parlament_SZ

Parlamentul urmează să fie convocat în sesiune extraordinară în zilele de 24, 25 și 26 august, pentru a discuta cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe Codul fiscal. Anunțul a fost făcut luni de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, după ședința coaliției de guvernare.

În privinţa Codului fiscal, ministrul finanţelor va purta discuţii cu toate instituţiile, inclusiv cu BNR, şi va realiza o analiză din care să rezulte mai bine sustenabilitatea şi justeţea măsurilor, a precizat Dragnea, la finalul şedinţei la care a participat şi ministrul Eugen Teodorovici.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, discuțiile pe care le-am avut în BPN al PSD au fost continuate în coaliție. Susținem principiile pe care Guvernul le are în vedere, care vor fi cuprinse în ordonanța de rectificare, și anume se susțin în continuare domeniile importante – sănătate, educație, infrastructură. De asemenea, nu se taie bani de la nimeni pentru că sunt bani în plus. În ceea ce privește Codul fiscal s-a decis în coaliție, ca și calendar, 24, 25, 26 august să fie convocat Parlamentul pentru a se lua spre analiză cererea de reexaminare de la președintelui României, deci în sesiune extraordinară.

Liviu Dragnea
președinte interimar PSD

Dragnea a arătat că s-a discutat și despre Legea salarizării, iar coaliția susține calendarul anunțat de ministrul muncii, Rovana Plumb, – începând cu 17 august până la sfârșitul lunii să fie discuții și negocieri cu partenerii sociali, apoi o perioadă de dezbatere publică, după care proiectul de lege va fi trecut prin Guvern și va ajunge în Parlament.

R.D.