17.2 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 5:09
No menu items!

Serviciul Uber va fi suspendat în Grecia, după protestele taximetriştilor

spot_img

Compania Uber a anunţat joi că licenţa serviciului va fi suspendată în Grecia după intrarea în vigoare a unei noi legislaţii care prevede reguli mai stricte pentru transportul de persoane. Uber funcţionează în prezent în baza unei licenţe în capitala Atena, dar companiile de taxi au protestat vehement, susţinând că înregistrează pierderi din cauza concurenţei neloiale.

„Noua legislaţie locală a fost votată recent, iar anumite prevederi au impact asupra serviciilor de tip ride-sharing. Trebuie să evaluăm dacă şi cum putem opera în acest nou cadru. Prin urmare, vom suspenda serviciul UberX în Atena, începând de marţea viitoare, până când vom găsi o soluţie potrivită”, a transmis compania americană.

Potrivit noii legislaţii, fiecare cursă care presupune închirierea de vehicule cu şofer ar trebui să înceapă şi să se încheie la sediul companiei, iar Uber nu se încadrează în aceşti parametri. Totodată, trebuie creat un registru digital al tuturor platformelor de tip ride-sharing şi al pasagerilor.

La 20 decembrie 2017, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că Uber este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au susţinut reprezentanţii companiei. Prin urmare, statele membre UE trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale.

T.S.