12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:53
No menu items!

Serviciul de informații militare al Ucrainei: Informația că Transnistria va cere alipirea la Rusia nu se confirmă

spot_img

Informația potrivit căreia liderii separatiști de la Tiraspol vor cere alipirea Transnistriei la Federația Rusă nu se confirmă, afirmă Serviciul de informații militare a Ucrainei (GUR), citat de Pravda.com.ua și de Deschide.md.

Potrivit purtătorului de cuvânt al GUR, Andrei Iusov, așa zișii deputați de toate nivelurile din Transnistria nu planifică să se adreseze președintelui rus Vladimir Putin cu o solicitare în acest sens.

”Potrivit informațiilor noastre, informația precum că pe 28 februarie autoritățile Transnistriei ar urma să ceară Rusiei să se alipească nu se confirmă la această oră”, a declarat Iusov.

Anterior, un opozant transnistrean a declarat că la congresul așa zișilor deputați din Transnistria, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă.

Astfel, Ghenadie Ciorba a atras atenția la faptul că adunarea va avea loc cu o zi înainte de adresarea lui Putin către Adunarea Federală. Opozantul transnistrean nu exclude că această directivă de a organiza congresul vine chiar de la Moscova.

Ciorba presupune că în cadrul forumului așa zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria ar urma să fie lansată o solicitare din partea locuitorilor din stânga Nistrului de alipire a regiunii la Federația Rusă, iar a doua zi, pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru Adunării Federale, care ar putea lua decizia să dea curs cererii.

Transnistria este parte a Republicii Moldova, conform dreptului internațional, dar este controlată militar și politic de Rusia.

T. S.