4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 1:07
No menu items!

Serviciile speciale, armele secrete ale lui MRU şi Antonescu în campania electorală?

spot_img

Mihai Răzvan Ungureanu îi cere lui Antonescu să aducă dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, potrivit cărora serviciile sunt implicate în politică. Totodată, Ungureanu  a spus că, dacă prin absurd acest lucru s-ar întâmpla, liderul PNL nu ar mai fi în politică.

Ungureanu consideră că Antonescu se pronunţă continuu asupra felului în care instituţiile statului, cu referire precisă la serviciile speciale, ar fi implicate în politică. “Este şi preşedintele Senatului, ocupă o funcţie înaltă în stat. A fost preşedinte interimar şi avem tot dreptul să-i cerem ca măcar pe subiectele cu înaltă încărcătură strategică să nu se pronunţe, nu pentru că nu ştie să se cenzureze, ci pentru că nu cunoaşte lucrurile”, a declarat Ungureanu. El a ţinut să precizeze că  atunci când ocupa funcţia de director al SIE, i-a invitat la dialog pe toţi şefii partidelor parlamentare dar Crin Antonescu nu a venit niciodată. MRU a adăugat că sună foarte prost felul în care Antonescu s-a referit la activitatea comisiilor parlamentare de control al SRI şi SIE.

“Nu-mi aduc aminte să fi existat vreodată vreo problemă să arunce suspiciuni asupra felului în care comisiile de control şi-au făcut datoria. Domnul Antonescu nu vrea să ştie aceste lucruri, în schimb se pronunţă cu lejeritate”, a apreciat Ungureanu. El a adăugat că este dreptul său de a-l întreba clar pe Crin Antonescu de unde trage concluziile privind implicarea serviciilor speciale în politică şi pe baza căror dovezi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că serviciile speciale ale statului trebuie să se retragă din politică.

“Una dintre marile noastre bătălii este să facem în România o adevărată democraţie, adică să facem în România din politică o afacere cu adevărat civilă. Lucrul despre care lumea nu vrea sa vorbească de foarte mulţi ani este că, dacă e adevărat că anumite zone de administraţie trebuie depolitizate, este foarte adevărat că, de pildă, serviciile speciale ale statului român trebuie să se retragă din politică”, a declarat Crin Antonescu. (A.M)