-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 8:06
No menu items!

Serghei Lavrov: Pericolul unui al treilea război mondial este „real” și „nu poate fi subestimat”

spot_img

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat, luni, că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina şi a avertizat asupra pericolului real al unui război mondial, transmite AFP.

„Bunăvoinţa are limitele ei. Şi dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă. „Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de (preşedintele Volodimir) Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a adăugat el.

Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean că se preface că negociază: „Este un actor bun (…), dacă te uiţi cu atenţie şi citeşti cu atenţie ce spune, vei găsi acolo o mie de contradicţii”, a precizat şeful diplomaţiei ruse.

În acest context de tensiuni fără precedent între Rusia şi Occident din cauza ofensivei ruse, Serghei Lavrov a avertizat în legătură cu pericolul real al unui al treilea război mondial. „Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a afirmat ministrul rus, citat de Interfax.

În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, ministrul rus de Externe s-a declarat încrezător că „totul se va încheia, desigur, cu semnarea unui acord”, „dar termenii acestui acord vor depinde de situaţia luptelor de pe teren când acest acord va deveni realitate”.

                                                                                                                    Adina Silav