18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:46
No menu items!

Serbia: Ministrul economiei a demisionat; posibile alegeri anticipate

spot_img

Saša_Radulović

Ministrul sârb al economiei, Sașa Radulovic, a demisionat sâmbătă în semn de protest față de amânarea adoptării mai multor reforme importante, în condițiile în care Partidul Sârb al Progresului (SNS, la putere) trebuie să decidă în cursul zilei organizarea sau nu, în luna martie, a unor alegeri legislative anticipate, transmit AFP și Reuters.

”Pot confirma că Sașa Radulovic a demisionat”, a declarat un consilier al ministrului, Dusan Pavlovic, care nu a oferit alte detalii.

În cursul săptămânii, Radulovic amenințase că va demisiona din cauza lipsei de sprijin în interiorul guvernului pentru amendarea legilor muncii, privatizării și falimentului, considerate cruciale pentru redresarea economiei țării.

Fără a fi membru al unui partid, Sașa Radulovic a fost numit ministru în luna septembrie la recomandarea SNS, principala forță politică din actuala coaliție guvernamentală de la Belgrad.

Demisia lui Radulovic survine la numai câteva zile după ce Serbia a lansat, la Bruxelles, negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, SNS este susținut de peste 40% din electorat, fiind urmat de Partidul Democrat (DS, de opoziție), preferat de unu din zece sârbi.

Lucian Mera