Șerban Nicolae: Nu înțeleg anumite urgențe pentru modificarea legilor justiției

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat, luni, pentru Mediafax, că este bine că au dispărut „cele mai flagrante lucruri” din OUG pentru legile justiţiei, dar în acelaşi timp sunt unele prevederi care “reclamă o aprofundare a justificărilor”.

„Sunt lucruri care reclamă o aprofundare a justificărilor. Pot să fiu de acord că era o chestiune de factura ordonanţei de urgenţă în privinţa vechimii necesare pentru pensionare la magistraţi, pot să fiu de acord că era o chestiune de urgenţă pentru clarificarea unor aspecte care privesc procedura de revocare a unor membri aleşi ai CSM, dar mai departe nu am înţeles care era urgenţa cu fixarea pe posturi a celor care sunt acum la Parchetul Înaltei Curţi, care era urgenţa cu modificarea condiţiilor de vechime pentru accesul în funcţii”, a spus luni, Şerban Nicolae, despre OUG pentru legile justiţiei.

Senatorul PSD a menţionat că este bine că au dispărut din textul ordonanţei ceea ce „nu se putea accepta şi nu se putea justifica”.

„E posibil să fie justificări şi argumente, dar astea le vom vedea cu ocazia dezbaterii în Parlament a legii de aprobare a ordonanţei. Oricum, e bine că au dispărut acele dorinţe de modificare la răspunderea magistraţilor şi de revocare a membrilor CSM cu vot în plen, pentru că erau cele mai flagrante lucruri în privinţa a ceea ce nu se putea accepta şi nu se putea justifica”, a afirmat Şerban Nicolae, luni pentru Mediafax.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU