19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 7:07

Septembrie, Mercur retrograd și zodiile Piramidei de Pământ

spot_img

Până pe 22 septembrie 2021, Soarele va tranzita zodia Fecioarei – o zodie ordonată și analitică – și se află în armonie cu Uranus (situat în Taur) și cu Pluton (situat în Capricorn). Astfel, se conturează o configurație astrologică numită Piramidă – mai precis, Piramidă de Pământ, pentru că toate astrele implicate sunt situate în zodii de Pământ. De pe 27 septembrie până pe 18 octombrie, Mercur va fi retrograd, dar acesta nu este un motiv de îngrijoare, ci mai degrabă o oportunitate de a învăța să nu ne mai fie frică.

Această configurație favorizează demersurile pragmatice și acțiunile orientate către rezultate concrete.

Așadar, urmează o perioadă în care avem posibilitatea să ne redobândim echilibrul, să construim și să consolidăm și să păstrăm.

Sub această conjunctură astrală, schimbările au loc într-un mod ordonat și calculat, pe baza unor analize clare de risc, astfel încât ne putem redresa material.

Piramida de Pământ din septembrie 2021 prevestește pentru mulți dintre noi o perioadă în care culegem roadele eforturilor depuse anterior sau în care găsim cele mai bune soluții pentru fructificarea resurselor de care dispunem.

De pe 27 Septembrie, Mercur intră în retrograd și va staționa astfel, până pe 18 octombrie. Este o perioadă prielnică să ne învingem temerile și să învățăm să avem răbdarea cu noi înșine și cu ceilalți.

Pe de altă parte, unii se simt atât de confortabil din punct de vedere material, încât vegetează și ratează, astfel, oportunități importante, stagnează ori tind să cheltuie mai mult decât își pot permite. 

Intuiția funcționează foarte bine și avem șanse mari să obținem cu mai multă ușurință ceea ce ne este necesar pentru a ne atinge țelurile.

Nevoia de inovație și de noutate este însoțită de o atitudine prudentă, care diminuează mult eventualele riscuri.

Sub aceste influențe ale zodiilor de Pământ, chiar și cei mai dezordonați dintre noi au șansa să își regăsească puterea de a se aduna, de a se organiza, de a deveni eficienți.

Energia de Pământ a acestei perioade este susținută și de Marte în prima jumătate a lunii.

Apoi, Marte își începe tranzitul prin Balanță, zodie în care nu se simte prea bine, unde se găsește și Mercur și unde intră și Soarele la 22 septembrie.

Soarele în Balanță ne ajută să înțelegem mai bine punctul de vedere al celorlalți.

Conjunctura astrală din a doua jumătate a lunii septembrie 2021 ne stimulează să căutăm echilibrul în relațiile cu ceilalți, să nu facem excese de putere, dar nici să nu ne lăsăm călcați în picioare.

În plan relațional, eastrolog.ro semnalează că situația se complică începând din 10 septembrie din cauză că Venus, stăpâna Balanței, intră în Scorpion, unde se află în detriment.

Se remarcă o recepție mutuală între Venus și Marte dar, ambele planete fiind în Exil, este foarte posibil să își încurajeze reciproc metehnele și slăbiciunile.