1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:15
No menu items!

Separatiștii garantează securitatea experților dacă Kievul acceptă un armistițiu

spot_img

Separatiștii proruși vor garanta securitatea inspectorilor internaționali la locul prăbușirii avionului malaezian aflat sub controlul lor, în estul Ucrainei, dacă Kievul acceptă un armistițiu, a declarat unul dintre liderii lor.

avion_ucraina1

Vom garanta securitatea experților internaționali la locul prăbușirii, dacă Kievul încheie un acord de încetare a focului. Invităm Kievul să încheie un astfel de acord cu DNR cel puțin pe durata anchetei de la locul prăbușirii,

a declarat Andrei Porghin, așa-numitul vicepremier al republicii separatiste autoproclamate Donețk.

Apelul riscă să nu aibă efect, în contextul în care președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut mai multor lideri occidentali cu care a discutat la telefon să califice DNR și Republica populară din Lugansk (LNR) drept “organizații teroriste”.

La peste două zile de la prăbușirea avionului care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, cel mai probabil doborât de o rachetă, separatiștii împiedică accesul la locul prăbușirii responsabililor ucraineni și inspectorilor internaționali.

SUA și-au exprimat sâmbătă seară îngrijorarea în privința lipsei de securitate la locul prăbușirii, în timp ce premierul olandez, Mark Rutte, a declarat că președintele rus Vladimir Putin trebuie “să-și asume responsabilitățile ce îi revin în privința rebelilor” susținuți de Moscova.

S.M.