13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:17
No menu items!

Separatiștii din Donețk revendică doborârea a două avioane “ucrainene”. Primele fotografii ale catastrofei

spot_img

Liderii separatişti din autoproclamata “Republica populară Doneţk” susţin că au doborât joi două avioane “ucrainene”, în estul Ucrainei, informează Kyiv Post.

poza avion

Rebelii proruşi din regiunea Doneţk susţin că au doborât două avioane, prezentate ca fiind “aeronave ale Forţelor Aeriene ucrainene”, potrivit lui Igor Druz, consilier al “ministrului Apărării” din autoproclamata “Republică populară Doneţk”.

Joi dimineaţă, Kievul a anunţat pierderea unui avion de vânătoare de tip Su-25.

Este posibil ca al doilea avion doborât să fie aeronava de pasageri a companiei Malaysia Airlines, doborâtă joi după-amiază în regiunea Doneţk.

Resturile aeronavei au fost împrăștiate pe o rază de 15 kilometri.

catastrofa

Echipele de intervenție sosite în zona prăbușirii avionului malaezian Boeing 777 în Ucraina au găsit resturile în flăcări ale aparatului împrăștiate pe o rază de circa 15 kilometri, împreună cu cadavrele a circa o sută dintre cele 295 de persoane aflate la bord, relatează agenția Reuters.

La aproximativ o oră de la prăbuşirea aeronavei Boeing 777, Russia Today a publicat pe contul de Twitter o imagine cu două persoane aşezate pe o aripă de avion, pe care ai au prezentat-o drept “prima fotografie” de la locul accidentului, care ar fi fost trimisă de un martor ocular.

malaysian avion

Reuters mai susține că la bordul aeronavei erau 23 de cetățeni americani, iar agențiile turistice din Olanda au anunțat că aveau în avion 50-60 de cetățeni olandezi.

Avionul companiei Malaysia Airlines zbura pe ruta Amsterdam — Kuala Lumpur. Prăbușirea s-a produs în apropierea satului Grabovo, la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși

S.Z.