20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:32

Sentință la CAB: Sandu și Dragomir, achitați. Nu există prejudiciu în dosarul dezafilierii Universității Craiova

La patru ani de când a început procesul, Curtea de Apel București a anunțat joi decizia definitivă în cazul dezafilierii Universității Craiova, anulând toate condamnările și prejudicile stabilite în primă instanță de Tribunalul București, potrivit gsp.ro.

Verdictul Curții de Apel:

  • Mircea Sandu, fost președinte al FRF, și Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, au fost achitați de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru
  • Nu există niciun prejudiciu
  • Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate de abuz în serviciu și de toate acuzațiile aduse
  •  Curtea de Apel respinge ca nefondată acțiunea ANAF, dar menține sechestru asigurator asupra bunurilor inculpaților Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și LPF, până când U Craiova anunță dacă va da în judecată în civil, în termen de 30 de zile.
  • Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis ca  Universitatea Craiova să fie dezafiliată provizoriu. Echipa a fost exclusă definitiv de Adunarea Generală a FRF, care a îndeplinit o formalitate. Locul echipei în liga secundă a fost luat de Juventus Colentina.

Membrii CEx au votat dezafilierea Craiovei cu 10 voturi pentru şi 2 abţineri. În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență. Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare, iar Adrian Mititelu (foto), fostul patron al echipei, să primească peste 220 de milioane de euro, ca prejudiciu, de la Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

T.S.