10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:45

Sentința în dosarul privatizărilor strategice ar putea să se dea luni

spot_img

Procurorii au cerut pedepse maxime pentru inculpați

ICCJ_SZ

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) ar putea da, luni, sentinţa definitivă în dosarul privatizărilor strategice, în care foştii miniştri Şereş şi Nagy au fost condamnaţi de prima instanţă la şase, respectiv cinci ani de închisoare, iar procurorii au cerut pedepse cu executare orientate spre maximul special prevăzut de lege.

Ultimul termen al procesului a avut loc la 19 decembrie, când completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a ascultat pledoariile finale şi ultimul cuvânt al inculpaţilor, stabilind totodată să dea decizia finală în 5 ianuarie. Este posibil ca pronunțarea deciziei să fie amânată.

Avocaţii celor din dosar au cerut atunci, în principal, achitarea clienţilor lor sau, în subsidiar, pedepse blânde, şi au acreditat ideea că documentele despre care DIICOT susţine că reprezentau secrete de stat sau de alta natură ar fi fost în realitatea documente cu statut normal, a căror furnizare nu atrăgea astfel de acuzaţii.

Apărătorii inculpaţilor au mai arătat că multe dintre infracţiunile de care sunt acuzaţi clienţii lor nu se probează cu nicio dovadă adusă de DIICOT, astfel că se impune achitarea lor.