8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:53

Senatul a avizat începerea urmării penale a lui Șerban Mihăilescu

Senatorul UNPR este suspectat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani, în dosarul “Microsoft”

Serban Mihailescu_DNA_SZ

Senatorii au avizat, miercuri, cu 77 de voturi “pentru” și 51 de voturi “împotrivă”, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de începere a urmăririi penale pe numele senatorului Șerban Mihăilescu, suspectat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani în dosarul “Microsoft”.

Fost șef al Secretariatului General al Guvernului în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, Mihăilescu a fost audiat pentru prima dată de procurori în această cauză pe 24 iulie anul acesta.

Surse judiciare precizau la acea dată pentru Sursa ZileiMihăilescu urma să răspundă întrebărilor procurorilor despre negocierile purtate pentru încheierea contractelor cu Microsoft și EADS, el fiind, în calitate de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, cel care a reprezentat instituția la discuțiile cu reprezentanții firmelor, înainte de încheierea contractelor.

În 2012, după șase ani de proces, fostul șef al SGG Șerban Mihăilescu a fost achitat de Înalta Curte în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru primirea de foloase necuvenite. Potrivit procurorilor, în perioada 12 aprilie 2002 – 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Şerban Mihăilescu ar fi primit de la Fănel Păvălache nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 lei vechi, după ce l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către Mihăilescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov, mai spuneau procurorii DNA.