19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:42
No menu items!

Senatul a ANULAT amenzile pentru PLF, formularul digital de intrare în România

spot_img

Senatorii au votat, luni, un proiect de lege care prevede anularea tuturor amenzilor date pentru necompletarea formularului digital PLF, indiferent dacă au fost sau nu achitate de români. Ca să intre în vigoare, proiectul trebuie votat și în Camera Deputaților, care este forul decizional.

Proiectul de lege prevede anularea tuturor amenzilor date pentru PLF: persoanele care au plătit amenzile vor primi banii înapoi, iar în cazul celor care nu au apucat să plătească, amenzile neplătite nu se vor mai executa. De exemplu, se arat[ ]n document, sumele de bani achitate deja se restituie, la cerere, ]n termen de 60 de zile de la data formulării cererii în acest sens.

Proiectul de lege merge la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Aproximativ 150.000 de români au fost amendați pentru că nu au completat sau au completat greșit formularul digital de intrare în România, PLF. Formularul digital a devenit obligatoriu din decembrie 2021, pentru toate persoanele care au intrat în România și trebuia completat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României.

M. Nedelcu