9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:00
No menu items!

Senatorul Virgil Chițac, externat (Presă)

spot_img

După o perioadă critică petrecută la terapie intensivă, senatorul PNL Virgil Chițac, a fost externat, luni seară, scriu jurnaliștii de la tomisnews.ro.

Senatorul constănțean Vergil Chițac a fost externat luni seară din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Au mai fost externați și soția și fiul acestuia.

Chițac a revenit recent în PNL și a fost desemnat de organizația liberală de la malul mării drept candidat pentru Primăria Constanța. În aceleași zile în care s-au desfășurat validările în forurile locale și național, Chițac a fost infectat cu coronavirus. După validarea din Biroul Politic Național, Chițac a intrat în izolare și rezultatul a venit repede, fiind pozitiv.

Pe 13 martie, Vergil Chițac s-a internat în spital, alături de soție și consilierul de la cabinetul parlamentar. În următoarele zile, starea acestuia s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă. Săptămâna trecută, senatorul a fost testat de două ori negativ pentru SARS-CoV-2, semn că a fost vindecat de coronavirus, dar a prezentat în continuare simptome și a rămas internat la ATI, revenind pe salon abia în weekendul care a trecut.

Vergil Chițac va rămâne în izolare, conform procedurilor și în următoarele două săptămâni.

Situația în PNL pentru senatorul constănțean este incertă, întrucât, din cauza contextului, mulți liberali și-ar dori să retragă această desemnare. Deasemenea, Parchetul General s-a autosesizat și a deschis un dosar penal privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, cu privire la mai mult detalii ce privesc cazul senatorului liberal.

Deputatul Mircea Banias, confirmat și el cu coronavirus la scurt timp după Vergil Chițac, a fost la rândul său externat. Banias a părăsit duminică Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.