22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 9:52
No menu items!

Senatorul Sorin Ilieșiu, propus pentru excluderea din PNL

spot_img

Sorin Iliesiu

Senatorul Sorin Ilieșiu a fost propus pentru excluderea din PNL, în urma votului dat, marți seară, în ședința Biroului Permanent, convocată de Crin Antonescu, ședință care ar fi trebuit să lămurească și criza generată de neînțelegerile pe tema remanierii guvernamentale.

Decizia finală ar uma să fie luată de Delegația Permanentă a partidului.

Prima „sancțiune” pentru Ilieșiu a venit chiar marți dimineață, la scurt timp după ce senatorul a cerut explicit Congres extraordinar pentru înlocuirea lui Crin Antonescu cu fostul lider Călin Popescu Tăriceanu. Consecinţa: la fel de fulgerător cum a fost convocată la ordin conducerea PNL, Sorin Ilieşiu a fost schimbat din funcţia de secretar al Comisiei de Cultură a Senatului şi înlocuit cu Varujan Vosganian.

Ilieșiu a părut însă să forțeze excluderea sa din PNL, având în vedere faptul că, marți după-amiază, cu doar două ore înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent al PNL, acesta a mai făcut publică o scrisoare către colegii din PNL, prin care insista asupra plecării lui Crin Antonescu din fruntea PNL pe motiv că o alianţă a acestuia cu Traian Băsescu –alianţă despre care susținea că este sigur că se va petrece – va însemna trădarea, de către PNL, a electoratului.

Nicoleta Vera