10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 14:12
No menu items!

Senatorul PSD Sorin Bota critică CNADNR și ministerul lui Dan Șova

spot_img

Sova_SZ

Senatorul PSD Sorin Bota critică activitatea conducerii CNADNR, cu referire în special la alocarea a zeci de milioane de euro pentru asistență juridică.

Coleg de partid al ministrului pentru proiecte de infrastructură, Dan Șova, în a cărui subordine se află CNADNR, Sorin Bota recunoaște că celebra autostradă Comarnic-Brașov, promisă pentru anul 2016, ar putea fi cel mai mare eșec din istoria USL.

Conducerea actuală a CNADNR a reușit „incredibila performanță” de a nu finaliza celebrul contract de concesiune pe autostrada Comarnic – Brașov și cu inconștiență promovează proiecte noi în afara celor stabilite și negociate de România în politica sa de aderare la Uniunea Europeană, fapt care va duce la compromiterea programului de finanțare a autostrăzilor și drumurilor naționale cu fonduri europene și în mod categoric amânarea acestui program. Nu știu dacă incompetența sau inconștiența este cea care determină asemenea acțiuni, dar știu cu certitudine că amatorismul trebuie să plece de urgență din această companie. Sigur, sunt unii factori politici care tutelează actuala conducere și care vând iluzii, de aceea consider că premierul trebuie să ia, cât de repede, măsuri pentru a rămâne în graficul stabilit în actualul program de guvernare până nu e prea târziu, cu toate că așa cum merg lucrurile, sunt mari șanse ca ceea ce am hotărât și stabilit că vom face până la finele lui 2016, să nu devină realitate

Sorin Bota
senator PSD

Senatorul PSD a cerut conducerii CNADNR să nu deseneze proiecte „care să stea în sertare și să gestioneze procese juridice”.

Sunt îngrijorat bugetul imens cheltuit de CNADNR pe asistență juridică, buget egal cu întreținerea de vară a unei regionale într-un an de zile. În egală măsură mă îngrijorează numărul imens de angajați pe care compania îi are, în medie peste 900 de angajați pe regională, în condițiile în care regionalele de drumuri nu execută lucrări și nici nu fac proiecte. Cel puțin 50% din personalul CNADNR ar trebui să fie concediat (…) Din aceste disponibilizări s-ar salva  aproximativ 2.500.000 de euro pe lună, astfel 50 – 55 de milioane de euro pot fi investiți anual în infrastructură

Sorin Bota
senator PSD

Alexandru Maghiar