4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:36
No menu items!

Senatorul PSD Marius Isăilă va fi judecat pentru șpaga de 200.000 de euro

spot_img

Senatorul PSD Marius Isăilă a fost trimis în judecată pentru şpaga de 200.000 de euro, pe care ar fi luat-o pentru blocarea unui control fiscal

Marius Ovidiu Isaila_SZ
DNA susține că în prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice și Cristian Ștefan Ene, în înţelegere cu Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către A.N.A.F., la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.Intervenţia s-ar fi produs în schimbul unei “taxe” de 200.000 de euro, primită în mai multe tranşe, doar 10% revenind intermediarului. Controlul ANAF a continuat însă şi după ce administratorul denunţător al firmei a făcut plata, doar că persoanele influente au cerut o nouă sumă ca preţ pentru intervenţie: 150.000 de euro, întrucât, susţineau acestea, era vorba despre un nou control.

Acuzaţiile DNA se referă şi la un al doilea episod, petrecut în 2013, când senatorul şi consilierul său parlamentar i-au cerut aceluiaşi intermediar (Cătălin Cristescu) 20.000 euro ca să-l “sprijine” la promovarea concursului pentru inspectori Antifraudă Fiscală ţinut în toamna acelui an. În primăvara lui 2014, la al doilea concurs pentru un post la Antiftraudă, schema s-a repetat cu aceleaşi personaje şi o nouă tranşă de 20.000 de euro. Banii au fost de fiecare dată disimulaţi, spun procurorii, sub forma unor contracte de împrumut.
Isăilă va mai fi judecat şi pentru că a promis unui om de afaceri că o să intervină, astfel încât firma acestuia să obţină contracte la Primăria Sectorului 3, în schimbul “nereturnării” unui împrumut de 25.000 euro.

Cătălin Cristescu a recunoscut faptele şi s-a înţeles cu procurorii să primească o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată şi cu supraveghere timp de 2 ani.

Mihaela Chiper