3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 18:14
No menu items!

Senatorul PNL Mircea Diaconu, trimis în judecată

spot_img

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General. El este acuzat de cinci fapte de conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului, senatorul liberal a participat, în calitate de director al Teatrului „C.I. Nottara” la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soţia sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta, precizează sursa citată.

Tot în calitate de director al teatrului, inculpatul a participat la negocierea condiţiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta.

Totodată, la data de 13 august 2007, în îndeplinirea aceleiaşi funcţii, Mircea Diaconu ar fi prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituţia publică de cultură (după ce, anterior, aprobase şi tematica de concurs pentru regizorul artistic şi cunoştea cu exactitate că numai soţia sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcţie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soţiei sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.