5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:47
No menu items!

Senatorul Marius Isăilă, obligat să plătească cauțiune de 500.000 de lei. Averea acestuia, sechestrată de DNA

spot_img

Procurorii DNA i-au impus control judiciar pe cațiune senatorului PSD acuzat de trei infracțiuni de corupție

Marius Ovidiu Isaila_SZ

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au impus controlul judiciar pe cauțiune față de senatorul PSD Marius Isăilă, cercetat penal pentru două infracțiuni de trafic de influență și o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marius Isăilă trebuie să depună o cauțiune în valoare de 500.000 lei, care va fi dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita aceleiași sumei de 500.000 lei.

Mai mult, anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale senatorului, până la concurența sumei de 220.000 euro, și inscripție ipotecară asupra următoarelor imobile aparținând acestuia: apartament 3 camere, situat în București; 2 construcții și teren amplasate în județul Bacău; garsonieră în București; teren în suprafață de 1.014 mp, amplasat în Corbeanca, județul Ilfov. DNA a instituit sechestru asupra conturilor deținute de senatorul Marius Isăilă.

Măsura controlului judiciar a fost luată de procurori după ce, luni, Senatul a respins cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă.

Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals, fiind acuzat că, atunci când a fost şef serviciu în Ministerul Finanţelor, împreună cu consilierul parlamentar Cristian Ene, a cerut mită 200.000 de euro pentru a bloca un control la o firmă.

R.D.