7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:28
No menu items!

Senatorul Gigi Chiru, 6 luni cu suspendare pentru mită electorală

spot_img

Senatorul PNL (fost PDL) Christian Gigi Chiru a fost condamnat de ÎCCJ la 6 luni închisoare cu suspendare, pentru că a dat mită electorală în timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012

Gigi Chiru_SZ 1

Magistrații au mai decis ca Gigi Chiru și Fundația sa umanitară să plătească 6.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Decizia Înaltei Curți poate fi atacată cu apel.

Gigi Chiru a fost trimis în judecată în noiembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța că, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, a transmis prin poștă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina pe aceștia să îl voteze în funcția pentru care candida. Astfel, prin intermediul fundației sale, Chiru a trimis 24.000 de tichete valorice pentru procurarea de medicamente din farmacii, în valoare de 25 de lei fiecare.

Tichetele primite de constănțeni puteau fi utilizate doar dacă erau validate la sediul Fundației umanitare „Christian Gigi Chiru” prin aplicarea unei ștampile, pe baza cărților de identitate ale cetățenilor.

M.N.