21.5 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:04

Senatorii necuvântători. Cine sunt aleşii care nu au avut nicio interpelare anul trecut

spot_img

34 de senatori, adică o treime din numărul aleşilor din Senat, nu au avut nicio interpelare în cursul anului 2015.

Conform datelor de pe site-ul Senatului, Crin Antonescu, Vasile Blaga, Mircea Geoană sau Ecaterina Andronescu sunt cei care n-au avut nicio interpelare anul trecut.

De la PSD, senatorul Cătălin Croitoru n-a avut activitate parlamentară în ultimii trei ani, iar în plen a luat cuvântul de 3 ori anul trecut, iar Mircea Geoană, în tot mandatul, nu a pus întrebări şi nu a cerut explicaţii pentru nicio iniţiativă. Ecaterina Andronescu nu a depus întrebări sau interpelări în acest mandat, având 3 declaraţii politice depuse în 2013, iar Neculai Bereanu, Leonard Cadăr, Aurel Duruţ au avut o singură luare de cuvânt în 2015, zero interpelări şi întrebări. Dan Şova a luat cuvântul doar în problema dosarelor sale şi şi-a pus semnătura pe 4 proiecte de lege, alături de alţi aleşi.

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu este ”campionul absolut” în anul care a trecut – el are la activ zero declaraţii politice, interpelări, întrebări, nicio luare de cuvânt şi niciun proiect de lege iniţiat sau semnat. Copreşedintele PNL Vasile Blaga figurează cu doar 4 luări de cuvânt anul trecut, dar nici el nu a apelat din decembrie 2012 până în prezent la instrumentul interpelărilor şi întrebărilor. Şi-a pus semnătura, în schimb, pe 9 proiecte de lege anul trecut, alături de alţi colegi.

Liberalul Ion Ariton are la activ o singură luare de cuvânt, în februarie 2015, atunci când s-a dat votul pentru începerea urmării penale în dosarul ”Gala Bute”. Tot de la liberali, Tudor Chiuariu şi Corneliu Dobriţoiu nu au depus nicio declaraţie politică, întrebare sau interpelare în tot mandatul, iar fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, nu a depus nicio întrebare sau interpelare în 2015, având la activ o singură întrebare în tot mandatul.

În cadrul grupului parlamentar Liberal Conservator, Dumitru Pelican de la PC are la activ, în tot mandatul, o singură interpelare, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nicio interpelare. Petru Ehegartner nu a depus interpelări, întrebări sau declaraţii politice în 2015, în vreme ce Dumitru – Dian Popescu, senator independent afiliat LC, nu a făcut aceste demersuri tot mandatul.

În cadrul grupului parlamentar al UDMR, Klárik László-Attila a depus o singură interpelare şi o declaraţie politică din decembrie 2012 până în prezent, iar László Attila a semnat o singură interpelare în acelaşi interval de timp. Marko Bela nu a are nici el la activ nicio întrebare, interpelare sau declaraţie politică în acest mandat, la fel ca Pataki Csaba şi Verestoy Attila.

La UNPR, Florina Jipă nu a semnat nicio interpelare, întrebare sau declaraţie politică în acest mandat, la fel ca Ilie Năstase. Printre independenţi, Tudor Barbu nu a depus în ultimele 12 luni nicio întrebare, interpelare sau declaraţie politică, în vreme ce Dan-Aurel Ioniţă, ales pe listele PP-DD, are acelaşi bilanţ şi doar o singură luare de cuvânt în plen.

La polul opus, cei mai activi senatori sunt liberalii Alin Tişe, Marin Cotescu, Gavrilă Ghilea şi Alexandru Cordoş de la PSD.