0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:49
No menu items!

Senatorii au respins cererea Parchetului de urmărire penală a lui Varujan Vosganian. Liderii USL discută o eventuală demisie a ministrului economiei UPDATE

spot_img

vosganian

  • UPDATE

După decizia Senatului și după declarația lui Varujan Vosganian referitoare la o demisie de onoare a sa din Guvern, liderii USL discută, la această oră, dacă-l vor menține pe acesta în poziția de ministru al economiei sau dacă-i vor accepta demisia.

Senatul a respins cu 126 de voturi cererea procurorilor de a încuviinţa urmărirea penală în cazul ministrului economiei Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale. Senatorii s-au arătat astfel convinşi de pledoaria lui Vosganian, care a venit luni în faţa lor şi le-a spus că deciziile luate ca ministru au fost strict de politică economică.

“Procedurile penale nu trebuie să fie folosite pentru rezolvarea divergenţelor politice. Faptele de care sunt acuzat sunt exclusiv decizii politice, de politică economică, luate la nivelul Ministerului Economiei şi ţin de competenţa unui ministru. În caz contrar, orice ministru ar trebui să ia aprobare de la procuror pentru deciziile politice sau să traăiască cu spaimă” , a declarat, în plenul senatului, Varujan Vosganian.

Ministrul liberal a anunţat, imediat după vot, că e pregătit să-şi depună demisia de onoare şi că se va pune la dispoziţia primului ministru, acceptând orice decizie va lua Victor Ponta: fie îl va păstra în Guvern, fie va renunţa la el.

Nicoleta Vera