-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 21:58
No menu items!

Senator PSD condamnat pentru conflict de interese

spot_img

senatorul-Lazar sorin

Senatorul PSD Sorin Lazăr Constantin a fost condamnat de Curtea Supremă la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul în biroul său parlamentar.

Curtea Supremă a lat această decizie după ce senatorul a făcut, conform noului Cod, acord de recunoaștere a vinovăției. Potrivit magistraților, pedeapsa a fost amânată cu doi ani (conform unor noi prevederi din Codul Penal), timp în care Lazăr va fi supravegheat.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să respecte unele măsuri: să se prezinte la Serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul Iași, la datele fixate de acesta, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile. Inculpatul mai este obligat să achite cheltuielile judiciare de 500 de lei și să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Sentinţa magistraţilor nu este definitivă.Senatorul poate formula un apel în 10 zile de la pronunţare.

În noiembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazăr, care a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi.

G.T.