9.8 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 23:52

Senator PNL, judecat pentru evaziune cu țigări de contrabandă

spot_img

Ionuț Zisu a fost trimis în judecată de Parchetul General

trafic tigari

Senatorul PNL Ionuţ Zisu a fost trimis în judecată de Parchetul General sub acuzația de evaziune fiscală. Alături de parlamentar, vor fi judecate alte zece persoane, vânzători într-un magazin tip duty-free.

Potrivit procurorilor, senatorul PNL de Argeș, Ionuț Zisu, originar din Constanța administrator al SC GFS D.F.R. SRL, „a omis să constituie şi să vireze acciza datorată bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”.

Zisu Ionut

Totodată, Stelian Grosu, responsabilul magazinului din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, a înlesnit vânzătorilor unui magazin tip duty free comercializarea nelegală de ţigări. Potrivit anchetei, aceștia din urmă au vândut 58.058 de cartușe de ţigări (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finanţelor Publice), către persoane fizice care nu figurează în evidenţele IJPF Constanţa ca intrate sau ieşite din ţară, rezultând că acestea au fost comercializate pe teritoriul României, devenind astfel produse accizabile. Prejudiciul total estimat adus bugetului de stat este de 1,6 milioane lei.

Andrei Tudor