Senator PNL: Castrarea chimică a pedofililor, comparabilă cu condamnarea homosexualilor în anii ‘50

Proiectul de lege a primit aviz negativ de la Guvern

motoc

Octavian Motoc, viceliderul senatorilor PNL, a comparat, în Senat, o eventuală castrare chimică a pedofililor, prevăzută de o iniţiativă aflată în dezbatere, cu practica similară aplicată homosexualilor în anii  ’50.

”Aş dori să reamintesc faptul că în anii ‘50 homosexualitatea, de exemplu, era considerată o încălcare a legislaţiei şi erai obligat să optezi, în anumite state considerate conservatoare din Europa, fie să pleci la închisoare pentru constatarea unui asemenea comportament, fie să fii supus acestui proces de castrare chimică, lucru care a condus de foarte multe ori la acte de sinucidere. Fac o trimitere, doar aşa, în treacăt, că în aceste zile un film, care cu siguranţă va avea câştig de cauză la Oscar, The Imitation Game, se referă la o asemenea situaţie şi, pentru a nu se ajunge la astfel de situaţii destul de grave şi pentru a nu încălca aceste tratate, cred că poziţia guvernamentală este una corectă şi necesară”, a spus Motoc, citat de Mediafax.

Motoc a făcut aceste afirmaţii la dezbaterea în plenul Senatului a unei propuneri legislative privind castrarea chimică a pedofililor.

Referirea cinematografică este la Alan Turing, matematician genial, care a contribuit decisive la efortul de război al aliaților, în anii ’40, când a reușit să descifreze codurile de comunicații ale germanilor. El a fost condamnat în Marea Britanie, în 1952, pentru practici homosexuale, a fost castrat chimic, apoi s-a sinucis, în 1954.

”Bineînţeles că suntem de acord cu combaterea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunii contra libertăţii şi integrităţii sexuale a persoanelor, însă trebuie să respectăm în totalitate dispoziţiile tratatelor internaţionale în materia drepturilor omului”, a adăugat liberalul.

Guvernul şi Comisia juridică au dat aviz negativ pentru această iniţiativă legislativă.

NICIUN COMENTARIU