30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:27
No menu items!

Senator cercetat pentru ultraj. AFLĂ MOTIVUL!

spot_img

Un poliţist a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Buzău, în care a reclamat că senatorul Constantin Popa (UNPR) l-a agresat în sediul Poliţiei municipiului Buzău

masina_politie_SZ

Un senator UNPR este cercetat pentru ultraj, după ce un poliţist a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Buzău, în care a reclamat că parlamentarul l-a agresat în sediul Poliţiei municipiului Buzău, pe motiv că agentul i-a suspendat fiicei sale permisul de conducere.

Surse judiciare citate de MEDIAFAX au explicat că senatorul UNPR Constantin Popa ar fi bruscat, în noaptea de miercuri spre joi, un poliţist în sediul Poliţiei municipiului Buzău, cerându-i socoteală pentru faptul că acesta i-a suspendat fiicei sale permisul de conducere.

Sursele citate susţin că scandalul a fost aplanat la sosirea comandantului Poliţiei municipiului Buzău, comisar şef Marius Ivan, care ar fi discutat cu senatorul buzoian în biroul său.

A doua zi după scandal, poliţistul a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Buzău, precum şi un certificat constatator din care reieşea că, în urma conflictului, i-a fost afectat un umăr.

Senatorul UNPR, Constantin Popa, a admis că, în noaptea de miercuri spre joi, s-a aflat în sediul Poliţiei municipiului Buzău, însă – a susținut el – doar pentru a discuta cu poliţistul respectiv, care l-ar fi urmărit în trafic.

„Mă urmărea băiatul ăsta, nu e prima dată când o face. M-am dus la el si i-am zis: <<Domnule, nu mă mai urmări, nu mă mai hărţui, ce ai cu mine, am să te reclam>>. El se laudă că e şmecherul VIP-urilor, că a amendat maşina Procuraturii, că luat permisul la X şi la Y. Oricum, nu am lovit pe nimeni şi doar am discutat cu domnu’ subofiţer. Înţeleg că dumnealui ar fi spus în plângere că am zis eu că-l dezbrac şi că l-aş fi ameninţat. Dacă eu aş fi făcut asta în sediul Poliţiei de faţă cu atâţia oameni, credeţi că mai plecam liniştit? Nu mă legau direct? Când eşti persoană publică devii suspicios când vezi că te urmăreşte unul pas cu pas ca să se remarce”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul Constantin Popa.

Popa a adăugat că, după finalizarea cercetărilor, ia în calcul depunerea unei plângeri pentru denunţ calomnios.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Buzău, Victoria Mehedinţu, a declarat că un poliţist a depus o plângere privind infracţiunea de ultraj, iar, având în vedere calitatea persoanei reclamate, cauza a fost declinată Parchetului General.

La Parchetul Judecătoriei Buzău a fost înregistrată o plângere cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj. Având în vedere calitatea persoanei reclamate, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat, la rândul lui, procurorul Victoria Mehedinţu.

Poliţistul care a depus plângerea împotriva senatorului UNPR este angajat al Serviciului Rutier al Poliţiei Judeţene Buzău, iar în urmă cu câteva luni el a oprit-o în trafic pe una dintre fiicele parlamentarului, căreia i-a suspendat permisul de conducere, pe motiv că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, după cum au precizat oficialii Poliției.

R.D.