12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 19:18

Senatoarea Doina Tudor, cercetată în libertate sub control judiciar

spot_img

Senatoarea Doina Tudor va fi cercetată în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este de acuzată de procurorii DNA de complicitate la luare de mită. Decizia a fost luată, vineri, de magistrații Curții Supreme.

Judecătorii au respins cererea DNA de arestare preventivă a Doinei Tudor, însă decizia nu este definitivă.

Reținută de procurori joi, senatoarea a preferat să aștepte decizia judecătorilor în sala de judecată, ea părăsind apoi sediul Curții Supreme.

La puțin timp după ce a fost pusă în libertate, Doina Tudor a declarat că nu există la dosar probe împotriva ei, ci doar supoziții, respectiv declarația unui denunțător, care l-a rândul lui a fost denunțat de Ilie Carabulea. “Sunt nevinovată și vom merge mai departe. Până la urmă sunt mulțumită (de soluția dată de instanța supremă – n.r.), dar știți cum este, până la urmă, procuratura va face contestație și nu vreau să mă văd în ipostaza că nu pot să reacționez în niciun fel”, a spus Doina Tudor.

Ea a admis că au fost “groaznice” condițiile din arestul Poliției Capitalei, unde și-a petrecut noaptea de joi spre vineri.

Doina Tudor a fost reținută, joi, în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. Tot în arest la domiciliu se află și Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie- mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

R.D.