miercuri, 27 ianuarie 2021 - 4:51

Semnalul 4G slab sau inexistent în localități cu scenariul roșu nu permite școala online

Îngrijorări în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, după o explozie de cazuri Covid-19 la copii

În timp ce adulții cu vârsta peste 40 de ani se vaccinează într-un ritm aproape miraculos, Israelul înregistrează o creștere accentuată a numărului de...

Parlamentarii, amânați la vaccinare

Parlamentarii au aflat, marți după-amiază, că România nu mai are suficiente doze de ser pentru imunizarea lor. Amânarea luată în calcul de Comitetul de...

Care este pedeapsa pe care au cerut-o procurorii pentru Elena Udrea

Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen al dosarului în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală...

Iohannis i-a chemat la Vila Lac pe premierul Cîțu și pe liderii Coaliției de guvernare

Klaus Iohannis are o întâlnire cu membrii coaliției de guvernare la Vila Lac, marți la ora 17. Președintele vrea să discute cu șefii partidelor...

Calitatea semnalului 4G în rețelele de telefonie mobilă pentru 12 din cele 43 de localități aflate în scenariul roșu, cu o rată de infectare peste 3 la mia de locuitori, arată că școala online este în pericol, potrivit unei analize făcute de Edupedu.ro.

Sursa citată a verificat calitatea semnalului 4G, necesară transmiterii lecțiilor online, precum și funcționării aplicațiilor și platformelor de școală online pe harta de acoperire a rețelelor mobile, întocmită de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Această hartă poate fi accesată pe site-ul aisemnal.ro.

Folosind lista celor 43 de localități cu rată de infectare alcătuită de Ministerul Sănătății, analiza Edupedu a relevat că, în aceste localități, sunt înscriși la școală peste 11.800 de elevi, iar dintre ei, 2.112 nu aveau niciun dispozitiv cu care să facă orele online – adică 18%, potrivit recensământului oficial. Ba mai mult, 6.677 (56%) de elevi înscriși la școlile din aceste localități au doar smartphone pentru învățământul „hibrid”.

Calitatea semnalului 4G în fiecare din cele 43 de localități în care, potrivit reglementărilor actuale, școala va începe 100% online.

Comuna Șiștarovăț, din județul Arad are cea mai mare rată de infectare din țară, potrivit INSP, de 52,02. Potrivit hărții de semnal 4G de la ANCOM, are o calitate a semnalului “la limita de senibilitate”, precum și multe zone “fără semnal”.

Comuna Pleșcuța, județul Arad – în peste 97% din zonele măsurate nu există semnal 4G, potrivit hărții ANCOM.

Semnalul 4G în localitățile Oinacu, din Giurgiu, și Bivolari, din județul Iași este unul bun. Localitatea Velișoara din județul Hunedoara are semnal 4G slab și inexistent, potrivit măsurătorilor ANCOM.

În Coroieni, județul Maramureș, semnalul 4G este foarte slab sau inexistent pentru 3 din cei 4 operatori. Un singur operator are acoperire ceva mai bună pe o parte din localitate.

În județul Mureș, localitatea Mădăraș nu are semnal bun 4G la niciunul dintre operatori.

În Poiana Teiului, județul Neamț, semnalul 4G este bun. În localitatea Bara din județul Timiș semnalul este slab și foarte slab în mare parte din zonă.

În comuna Moneasa, județul Arad, semnalul 4G este bun la doi dintre cei 4 operatori de telefonie mobilă măsurați.

Comuna Dezna, județul arat – semnal 4G bun.

În Buteni, județul Arad, semnalul 4G este bun și foarte bun.

În Conop, județul Arad, semnalul 4G este bun.

În comuna Bârsa, județul Arad, semnalul este bun în toate rețelele, iar în Tauț semnalul 4G este bun pentru un operator de telefonie, la restul fiind slab sau inexistent.

Comuna Bulz, județul Bihor – rată de incidență 16,26/1.000. Semnalul este “slab” și “la limita de sensibilitate”.

În localitățile Pocola, Tulca, Măgești și Țețchea, toate din județul Bihor, semnalul 4G este bun la toți operatorii telecom.

Județul Prahova are 4 localități în scenariul roșu. Comuna Talea are semnal 4G în peste 80% din localitate, potrivit hărții ANCOM.

Comuna Starchiojd din județul Prahova are semnal 4G inexistent la doi dintre operatorii de telefonie mobilă.

În localitățile Boldești-Scăeni și Filipeștii de Târg semnalul 4G este bun, potrivit măsurătorilor.

Comunele Ungureni și Damienești și orașul Târgu Ocna din Bacău au semnal bun pentru dispozitivele 4G.

Comunele Ludoș, Arpașu de Jos și Slimnic, din județul Sibiu, sunt în raza de acoperire bună a semnalului 4 G pentru 3 din cei 4 operatori de telefonie.

În timp ce în comuna Aghireșu, din județul Cluj, semnalul este bun, în Comuna Cornești, tot din județul Cluj, este o calitate slabă a semnalului 4G în majoritatea zonelor.

Atât Gura Foii, cât și Moțăieni, ambele localități din județul Dâmbovița, au o calitate bună a semnalului 4G.

Localitățile Poiana Mare și Melinești sunt și acestea cu semnal 4G bun.

În Vedea, județul Argeș, semnalul este slab în jumătate din localitate, iar în dreptul Liceului este chiar “la limita de sensibilitate”.

În orașul Făurei, din județul Brăila semnalul 4G este unul bun pe toată întinderea localității, la fel și în Ghimbav, județul Brașov.

În Cernătești, județul Buzău și Bolvașnița, județul Caraș-Severin, semnalul 4G este bun la majoritatea operatorilor de telefonie. Acceași situație este și în Cuza Vodă, județul Constanța.

În localitatea Suhurlui, din județul Galați, semnalul este slab și la limită în peste jumătate din zonele măsurate, la 3 din cei 4 operatori.

ANCOM a realizat măsurătorile în perioada mai – septembrie 2019, în toate localitățile cu peste 10 locuitori(peste 13.400 localități) și de-a lungul drumurilor naționale și județene (246.000 de km). Acoperirea cu semnal a localităților a fost obținută parcurgându-se drumurile accesibile, bulevardele, străzile principale, precum și străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată.

“Acoperirea la un moment ulterior efectuării măsurătorilor poate diferi de acoperirea prezentată în hartă din diferite cauze, cum ar fi: dezvoltarea ulterioară a rețelelor, modificarea parametrilor tehnici de către operatori, degradarea temporară a serviciului produsă de incidente de natură tehnică sau de lucrări de întreținere, modificări ale vegetației care generează o atenuare diferită, clădiri sau obstacole de altă natură apărute ulterior, etc”, potrivit autorilor hărții de semnal.

Angela Merkel: ”Trebuie să diminuăm traficul aerian, astfel încât să nu se mai poată ajunge nicăieri”

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) ”Ce ne facem cu germanii care călătoresc? Am întrebat de o sută de ori în cadrul consultărilor purtate cu premierii landurilor: de...

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mai candidează la șefia PNL

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a evitat să răspundă deschis dacă mai candidează sau nu la congresul partidului, care va avea loc în...

Se amână vaccinarea în România. Gheorghiță (5 ianuarie): România nu ia în calcul amânarea vaccinării

Președintele Comitetului Național de vaccinare COVID, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că vaccinările vor fi reprogramate, din cauza deficitului de doze. În urmă cu...

Prefectul Berbeceanu a semnat ca primarul. Decizia de redeschidere a restaurantelor, scrisă cu erori. DOCUMENTE

O eroare strecurată în hotărârea privind redeschiderea restaurantelor în București a dat peste cap activitatea din HORECA până marți, când a fost observată de...

Arhivă cu 500 de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor Facebook, vândută pe Telegram

O persoană necunoscută a creat un bot prin care vinde pe Telegram, individual și vrac, numerele de telefon ale peste jumătate de miliard de...