0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:53
No menu items!

Semințele de in, doctorul de acasă

spot_img

 

 Semințele de in, doctorul de acasă

Studii recente arată că substanțele continute de semintele de in pot juca un rol important în prevenirea și tratamentul următoarelor afecțiuni:

Pot reduce riscul apariției de cancer – Semințele de in conțin antioxidanți care luptă împotriva apariției și răspândirii celulelor canceroase în corp. De asemenea, semințele de in mai conțin alti acizi și substanțe care previn apariția cancerului, fiind o sursă importantă de fitoestrogeni (hormoni vegetali care previn cancerul de sân și de colon).

 Ajută la reglarea presiunii sângelui și a colesterolului – Acizii grași, Omega-3, prezenți în semințele de in ajută la reglarea presiunii sângelui în corp și reduce nivelul colesterolului.

Ajută la digestive – Lignan, o substanță care se regăsește și în semințele de in, ajută la o digestie corectă și se comportă ca un laxativ natural în corpul nostru. Uleiul de in este de ajutor în afecțiunile Crohn și colite. Uleiul se pare că poate vindeca partea interioară a intestinelor inflamate. Totodată, semințele de in ajută la prevenirea și chiar la eliminarea calculilor biliari.

Ideale pentru scăderea în greutate – Semințele de in au un conținut foarte scăzut de carbohidrați și de aceea sunt o opțiune foarte bună când vine vorba de scăderea în greutate.

Reduce riscul apariției diabetului – Un consum regulat de semințe de in poate reduce riscul apariției diabetului. Aceeași substanță care ajută la digestie, “Lignan”, scade rezistența insulinei și scade nivelul zahărului din sânge la un procentaj normal pentru corp.

Ajută inima – Deoarece au un conținut ridicat de acizi grași (Omega-3), semințele de in pot interveni ca un anti-inflamator și pot stabiliza bătăile inimii, îmbunătățind diferite mecanisme al funcțiilor circulatorii. Semințele de in diminuează inflamațiile, ameliorează starea vaselor de sânge, au efecte benefice în cazul aritmiilor și al hipertensiunii arteriale.

Combat celulita  – Semințele de in constituie o sursă importantă de acid alfalinoleic, o substanță din familia acizilor grași Omega 3, esențială pentru organism, deoarece protejează membrana celulară. Astfel, pielea este hranită și hidratată, iar aspectul inestetic de coajă de portocală considerabil diminuat.

R.M.