6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 10:32

Șeful VW se va întâlni cu Angela Merkel în China

spot_img

Directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, o va informa săptămâna viitoare pe Angela Merkel în privinţa investigaţiei grupului referitoare la scandalul emisiilor, în timpul unei călătorii în China.

Bloomberg citează surse apropiate situaţiei, care au afirmat că Mueller se va întâlni în timpul vizitei cu reprezentanţii celor două companii mixte ale VW în China, timp în care vor discuta probleme strategice. Un purtător de cuvânt al VW a confirmat că Mueller va călători în China cu cancelarul Merkel, dar a refuzat să dea alte informaţii.

China este cea mai mare piaţă a Volkswagen, iar cele două companii mixte sunt o sursă majoră de profit pentru producătorul auto. Volkswagen încearcă să determine cum să recheme până la 11 milioane de automobile diesel, după ce a admis că a instalat pe acestea un soft care reduce nivelul emisiilor poluante în timpul testelor. Reparaţiile, amenzile şi acordurile de închidere a litigiilor legate de scandal ar putea costa peste 30 de miliarde de euro, potrivit estimărilor realizate de Center of Automotive Management din Bergisch Gladbach, Germany.

VW intenţionează să recheme circa 8,5 milioane de automobile în Europa şi 480.000 în Statele Unite. În China sunt afectate numai 1.950 de vehicule diesel importate.

Merkel a cerut ca VW să ofere informaţii complete şi transparente legate de cazul emisiilor, pentru recâştigarea credibilităţii.