27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 20:54
No menu items!

Șeful Vămilor, demis. Pleacă și șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți dimineață, într-o postare pe Facebook, că l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan-Lari Mihei. Ciucă a precizat că a luat act de demisia șefului ANAF, Lucian Heiuș și a șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal. 

Valul de demiteri și demisii vine după ce Heiuș, șeful ANAF, a anunțat luni seară în comunicatul de demisie că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, a mai arătat Ciucă în postarea de pe Facebook. 

Bogdan-Lari Mihei a fost numit în decembrie 2021 de premierul Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Autorității Vamale Române, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

R. Dan