Șeful tinerilor social-democrați îl susține pe Mihai Tudose

Președintele Tineretului Social Democrat, Gabriel Petrea, susține, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că PSD trebuie să păstreze actuala guvernare, pentru că partidul nu-și permite să facă „schimbări o dată la şase luni”, „pentru că părem neserioşi şi amatori”.

Gabriel Petrea transmite o scrisoare postată pe pagina oficială a TSD, adresându-se tuturor colegilor și sugerând păstrarea actualului guvern.

Dragi colegi social democrați,

În 2016 am câştigat mizând pe substanţă şi unitate. În 2018, trebuie să ne rafinăm viziunea de guvernare şi să îi scoatem în faţă pe cei mai buni dintre noi. Cel mai important, trebuie să mizăm pe deschidere, pe democraţie şi pe dialog cu societatea. PSD trebuie să se transforme, prin efortul nostru al tuturor, dacă vrem mai mult decât câştigarea unor alegeri. Dezvoltarea României necesită o schimbare pe care noi avem puterea de a o face, lăsând în urmă falsele dezbateri care ne îndepărtează de românii şi ne deturnează ambiţiile.

Credem că păstrarea guvernării şi continuarea implementării Programului de Guvernare trebuie să rămână o prioritate. Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni, pentru că părem neserioşi şi amatori.

Avem încredere că, reflectând la ideile din această scrisoare, putem genera dialog intern de care PSD are nevoie pentru refondare. Dacă, la fel ca şi noi, credeţi în schimbarea la faţă a PSD, vă invit să începem o dezbatere amplă în partid. Nu trebuie să fim de acord asupra fiecărei propuneri, trebuie doar să mizăm pe dialog, democraţie, responsabilitate, urmărirea interesului public şi colegialitate.

CITEȘTE AICI SCRISOAREA INTEGRAL

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU