1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 5:14
No menu items!

Șeful SRI, chemat în Parlament pentru scandalul legat de Ținutul Secuiesc

spot_img

Directorul SRI, Eduard Hellvig, va fi invitat în Parlament, pentru a fi audiat în legătură cu scandalul legat de acuzațiile lui Klaus Iohannis la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind o presupusă înțelegere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru cedarea Ținutului Secuiesc.

Într-o intervenție telefonică avută la Antena 3, în emisiunea Esențial, moderată de Ana Maria Roman, deputatul PSD Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, a declarat că directorul SRI va fi invitat luni pentru a participa la o audiere ce ar putea avea loc marți. Audierea are ca temă posibila infracțiune de înaltă trădare.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, în plenul Senatului, audierea conducerilor SRI și SIE pe această temă în Parlament, dar și chemarea șefului statului pentru a-și proba afirmațiile.

„Sa fie invitat Presedintele sa aduca dovezi. Solicit Parlamentului sa-i invite pe directorii SRI si SIE pentru a raspunde la intrebari in sensul afirmatiilor facute de Presedinte. Altfel, cataloghez interventia Presedintelui ca fiind iresponsabila, readuce flamura nationalismului pe care a purtat-o Corneliu Vadim Tudor. E culmea ironiei sa vedem discursul ultranationalist dus de Klaus Iohannis si Ludovic Orban, cer Parlamentului sa ia atitudine ferma”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.