17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 4:51
No menu items!

Șeful sindicatului STB anunță că negocierile cu Nicușor Dan au eșuat

spot_img

Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al STB a anunțat, vineri seară, după discuția cu primarul Nicușor Dan, că discuțiile cu acesta au eșuat. 

Petrariu a spus că le va transmite sindicaliștilor ce a discutat și și-a cerut scuze de la cetățeni, pentru disconfortul creat de manifestațiile șoferilor STB.

Acesta a refuzat să spună explicit dacă greva va continua.

Tribunalul București a suspendat joi greva STB și a dispus ”reluarea imediată a activității”, potrivit deciziei pronunțate. Sentința Tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel.

Serviciul de Transport București (STB), compania subordonată Primăriei București, a cerut încă de dimineață judecătorilor să suspende greva sindicaliștilor, pe care o consideră ilegală pentru că nu au fost respectați pașii legali. Magistrații au analizat speța în regim de urgență.

Transportul public de suprafață din București a fost paralizat, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților STB, care cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze, iar directorul STB acuză liderii de sindicat că au interese ascunse și amenință cu plângeri penale.