7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:58

Șeful SIIJ, Gheorghe Stan, și fostul „vice” al CSM, Cristian Deliorga, noii judecători ai CCR

spot_img

Camera Deputaţilor a votat, marţi, pentru numirea lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie. La rândul său, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

Gheorghe Stan a fost ales cu 174 de voturi. Ioan Cupşa a obţinut 63 de voturi „pentru”, iar Vlad Ştefan, propus de USR doar 25 de voturi „pentru”. Deputaţii şi-au exprimat opţiunea pe buletine de vot care au fost înscrise numele celor trei candidaţi propuşi de partide.

PSD l-a propus pe şeful Secţiei Speciale, Gheorghe Stan, pentru postul de judecător al Curţii Constituţionale deţinut în prezent de Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor adoptase raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de judecător al CCR. Pentru acest post s-au înscris şeful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR.