2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:25
No menu items!

Șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, le-a întors spatele americanilor și scutului de la Deveselu

spot_img

Inaugurarea oficială a scutului antirachetă de la Deveselu nu a fost lipsită de critici dure legate de organizarea evenimentului.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anulat participarea, deși acceptase invitația făcută, din cauza unei atitudini de „desconsiderare” a organizatorilor.

Un alt politician care nu a fost prezent este fostul premier, Victor Ponta, în mandatul căruia a fost demarat proiectul scutului antirachetă. El a scris pe Facebook un mesaj foarte dur la adresa organizatorilor. „Este prima dată când nu e cazul să îl mai iert pe Dacian Cioloș, pentru că în acest caz mitocănia este prea evidentă (și credeam că nu îl caracterizează)! Având în vedere faptul că el personal și Guvernul său nu au absolut niciun merit legat de proiectul de la Deveselu, dar și faptul că aliații NATO și cei americani știu foarte bine cu cine au luat decizii și cu cine au lucrat din 2011 până acum, era absolut normal să invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contribuție la asta! Și sper că Dl. Cioloș nu suferă de boala numită „Iohannită” – adică să îți asumi ce fac alții doar pentru că tu ești total incapabil să faci ceva! Dacă pe Băsescu, pe Gabi Oprea și pe mine nu îi dă voie Iohannis să ne invite (după ce a fost prins că a furat o casă nici eu nu vreau să mă afișez cu el că mă compromit) cel puțin pe Mircea Dușa, Titus Corlățean și Bogdan Aurescu era de bun simț să îi văd la ceremonie!”, a scris Ponta.

Poate cea mai notabilă absență a fost, totuși, cea a șefului Serviciului de Informații Externe, structură cu un rol foarte important în contextul parteneriatului strategic cu SUA. Deși a fost invitat, Mihai Răzvan Ungureanu a lipsit de la ceremonie, fără a explica public motivul absenței. Nici site-ul oficial al SIE nu conține vreun comunicat de presă în care să fie explicat refuzul lui Ungureanu de a participa.

Valeriu Motoc