19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:40

Șeful serviciului secret militar al SUA: ISIS va comite noi atentate în 2016

spot_img

Un oficial american avertizează că reţeaua teroristă Stat Islamic va încerca să comită noi atentate în Europa şi în Statele Unite în cursul anului 2016.

Potrivit directorul Agenţiei pentru Informaţii Militare din SUA, generalul Vincent Stewart, „organizaţia teroristă Stat Islamic probabil va încerca să comită noi atentate în Europa şi primele atacuri directe pe teritoriul Statelor Unite, în anul 2016”. Declarația a fost dată în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA. „Reţeaua teroristă probabil va intensifica ritmul şi periculozitatea atacurilor în lunile care urmează, în încercarea de extindere a activităţilor în afara zonelor din Irak şi Siria”, a precizat oficialul american. „Anul trecut, Daesh (Stat Islamic) a rămas în principal în fiefurile din Irak şi Siria, extinzându-se în Libia, regiunea Sinai (Egipt), Afganistan, Nigeria, Algeria, Arabia Saudită, Yemen şi Caucaz. Este de aşteptat ca reţeaua Daesh să intensifice ritmul şi complexitatea atacurilor la nivel transnaţional, pentru că vrea acţiuni violente care să atragă reacţii dure din partea Occidentului, în scopul alimentării ideii distorsionate a unui război occidental contra islamului”, a explicat generalul Vincent Stewart.

Directorul Serviciilor americane de informaţii, James Clapper, a declarat că „organizaţia teroristă profită de actualul val de refugiaţi pentru a infiltra militanţi în Occident”.

Terorişti islamişti au ucis 130 de persoane în oraşul francez Paris, pe 13-14 noiembrie 2015. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei şi nordul Egiptului, unde a proclamat “un califat”.

Emanuel Stan