3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 9:48
No menu items!

Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto din Suceava a fost reținut

spot_img

Comisarul-șef Florin Valy Finiș a fost reținut miercuri după-amiază de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, pentru comiterea mai multor infracțiuni de luare de mită. Finiș Florin Valy e bănuit că a primit între 70 lei și 500 euro pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare sau promovarea probei practice la examenul pentru permis.

Finiș a fost în atenția procurorilor anticorupție încă de la începutul anchetei în ceea ce privește fabrica de permise de la Suceava, dar abia acum a fost audiat și pus sub acuzare.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2018 – 2020, Finiș ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

I s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar joi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar au mai fost reținute în luna noiembrie a anului trecut alte 12 persoane, în frunte cu fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări, comisarul-șef Radu Obreja.

C.D.