27.5 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 18:40
No menu items!

Șeful rus al comunicațiilor recunoaște că NATO interceptează convorbirile soldaților și generalilor, dar susține că aliații schimbă mesajele

spot_img

Șeful trupelor de război electronic (EW) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul locotenent Yuri Lastochkin, a recunoscut că serviciile secrete ale țărilor NATO interceptează convorbirile și mesajele soldaților, chiar și unele securizate ale generalilor ruși. Lastochkin a declarat, însă, că mesajele ajunse în spațiul public nu sunt cele originale.

Yuri Lastochkin a declarat, într-un interviu pentru Krasnaya Zvezda, că serviciile speciale ale Alianței NATO folosesc în mod activ stații de bază pentru a forța conectarea la celulele de comunicații. Astfel, sunt interceptate și ascultate nu doar conversațiile, ci s-a reușit chiar și vizualizarea mesajelor text și blocarea acestora.

„Ulterior, aceștia trimit mesaje false, în locul celor originale”, a spus Lastochkin.

De la începutul războiului, mai multe înregistrări ale conversațiilor dintre soldații ruși și soțiile lor, dar și între ei, au fost publicate de forțele armate din Ucraina. Au fost interceptate inclusiv discuții securizate ale generalilor ruși, astfel că Federația Rusă a intrat în alertă și a făcut verificări, a mai spus generalul rus.

E. Stan