23.6 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 13:59

Șeful Poliției, întâlnire – fulger cu premierul. Despescu i-a înmânat lui Tudose raportul cerut

Șeful Poliției, chestorul Bogdan Despescu, a mers, vineri dimineață, la Guvern, pentru o întâlnire – fulger cu premierul Mihai Tudose. Despescu i-a înmânat lui Tudose raportul cerut, cu două zile în urmă, privind modul în care au acționat polițiștii și motivele pentru care nu fost luate măsuri în cazul agentului-pedofil Eugen Stan. 

Prim-ministrul a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că a discutat cu Bogdan Despescu, înainte de a lua decizia aceasta, și i-a spus ca într-o săptămână să-i prezinte măsurile luate.

„Domnul Despescu mi-a prezentat raportul care am înțeles că a fost gata abia azi dimineață. Am înțeles, pe surse, că noua propunere (șeful DGA, Cătălin ioniță – n.r.) și-a declinat intenția de a ocupa funcția. I-am zis domnului Despescu să-mi prezinte într-o săptămână măsurile luate. Ceea ce trebuie remarcat este că făptașul a fost prins în două zile, deci o notă foarte bună pentru poliție. De ce nu s-au luat alte măsuri sau unde a scârțâit, repet, domnul Despescu îmi va prezenta concluziile într-o săptămână”, a spus Mihai Tudose.

Ulterior, la Antena 3, Tudose nu excludea posibilitatea de a-l demite pe șeful Poliției, așa cum a cerut ministrul de interne, Carmen Dan. “Nu am zis că refuz demiterea șefului Poliției, dar, hai, întâi să vedem cu ce vine. Nu am spus că nu-l dau afară pe Despescu. Are la dispoziție o săptămână. Atât.”

R.D.