37.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 18:22

Șeful Jandarmeriei, Sebastian Cucoș: “Colegii mei și-au făcut datoria. Toți cei care au greșit vor plăti”

spot_img

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Cucoș, a făcut, marți, într-o declarație de presă, apel la calm, la moderație, la înțelegere și a precizat că toți cei care au greșit vor plăti. 

“Am 22 de ani de carieră militară într-o instituție în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara și acest drapel, să cred în Dumnezeu, în jurământ şi în oamenii mei. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alţii. Haideţi să ne aşezăm un pic. Cei care vor plăti, sunt instituţii care trebuie să îşi facă treabă şi noi să fim lăsaţi să ne facem treaba. Jandarmii aceştia sunt aceiaşi oameni pe care i-aţi văzut la inundaţii, care au scos oamenii din zăpadă.

Dragi români, suntem în anul Centenar, suntem în anul Unirii, haideți să ne așezăm la calm, la moderație, la înțelegere. În ceea ce privește colegii mei, vă asigur că și-au făcut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă, își merită respectul nostru și al dumneavoastră. Subliniez încă o dată: dacă cineva se face vinovat de ceva, indiferent dacă e în uniformă sau civil, va fi tras la răspundere, instituţiile îşi vor face treaba”. 

Mesajul lui Sebastian a venit la finalul unei zile în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu-l va aviza la conducerea Jandarmeriei Române până la finalizarea anchetei privind violențele de la protestele din 10 august. 

R.D.

foto: Antena3