13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 21:00

Șeful Interpol Costa Rica explică momentul reținerii Elenei Udrea

spot_img

Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a explicat, într-un interviu exclusiv acordat Antena 3, că instituția a acționat la ordinul unui judecător din Costa Rica, iar momentul arestării Alinei Bica și Elena Udrea a fost ales ca unul strategic.

El a precizat că Interpol lucrează la fiecare caz în parte, iar arestarea s-a petrecut în momentul considerat de ei potrivit. „Da, într-o audiență, doamna Alina Bica s-a prezentat în biroul meu, însoțită de consilierii ei juridici (…) La acel moment ne-a dezvăluit locația în care ele locuiau, dar am păstrat legătura cu avocații ei, nu am mai discutat cu dumneaei”, a explicat Chinchilla, la Antena 3.

Șeful Interpol a explicat că le oferise șansa celor două să se prezinte la Tribunalul din San Jose, însă Bica și Udrea au tras de timp. „Acum lucrăm în două cauze diferite, una cu doamna Alina Bica și una cu doamna Elena Udrea, cu care un am avut niciun tip de contact, nici nu avoații. Eu le-am spus că cel mai bine era să se prezinte la Tribunalul din SSan Jose. Avocatul mi-a spus că va discuta cu Alina Bica și vor lua o decizie, totuși procedura poliției nu poate fi pusă în STAND BY. Ele au o cerere de refugiat, dar asta sunt drepturi pe care le pot solicita. Asta însă nu înseamnă că procedura poliției nu merge mai departe. (…) La biroul nostru încercăm să găsim cel mai bun moment să efectuăm arestarea și în acest sens lucrăm la fiecare caz în parte, iar în cazul celor două doamne ni s-a părut că este momentul oportun pentru arestare (…) În sistemul nostru penal au dreptul că solicite câteva recursuri, pot solicita inclusiv schimbarea încadrării juridice”, a mai declarat Gustavo Chinchillla.

Emanuel Stan