11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:05

Șeful Gărzii de Mediu a fost demis de Florin Cîțu. Berceanu: “Îi multumesc!”

spot_img

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu s-a trezit azi DEMIS de premierul Florin Cîțu. Într-o intervenție la Digi 24, Berceanu a spus “Îi mulțumesc!” și a ținut să precizeze că nu a avut niciun semn care să îl facă să se aștepte la un asemenea gest din partea lui Florin Cîțu. Octavian Berceanu a mai spus că este sigur că a făcut tot ce trebuia din poziția sa și că nu ar trebui să primească reproșuri. 

Octavian Berceanu este membru USR PLUS și a candidat pentru funcția de președinte USR PLUS București.

„E o suită de decizii pe care le-a luat domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, îi mulțumesc. Probabil domnia sa va ști ce să facă astfel încât Garda de Mediu să mențină aceleași rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani. Este o decizie strict politică. 

Nu am fost anunțat. Nu mi-a reproșat niciodată direct ceva Florin Cîțu. A fost o decizie politică. Asta denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului.

Sunt comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total”, a declarat Octavian Berceanu, la Digi24.

Conform datelor centralizate, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2021, numărul inspecţiilor realizate la nivel naţional, în domeniul controlului poluării şi al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate, a fost de 24.112, cu 10,78% mai mare comparativ cu primele opt luni ale anului anterior, când au fost înregistrate 21.765.controale, scrie Agerpres.

Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial. Octavian Berceanu a fost înlocuit interimar de Alexandru Lucian Vasile, comisar al adjunct al Gărzii de Mediu.

                                                                                                   C.D.