10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 13:59

Şeful DIICOT, dezvăluiri în cazul Caracal

spot_img

Un detaliu extrem de important în ancheta de la Caracal a fost dezvăluit în urmă cu puţin timp de procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă.
Butoiul de metal în care s-au găsit prin cernere rămăşiţe umane şi fragmente de bijuterii – este un arzător improvizat, probabil, chiar de către Gheorghe Dincă.
În ceea ce priveşte acest butoi, specialiştii în criminologie au exclus fără drept de apel posibilitatea arderii unui cadavru. Argumentul era acela că nu s-ar fi ajuns la o temperatură optimă nici măcar într-un timp mai îndelungat.
Șeful DIICOT, Felix Bănilă, îi îndeamnă pe specialiştii în criminologie să reia analiza şi în condiţiile în care recipientul funcţionează ca un arzător.

„Am văzut opiniile unor specialisti respectabili în materie. Dânșii nu au știut dar este esențial un lucru: admițând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic, am fost la Craiova și m-am edificat si am constatat că nu este un butoi în adevaratul sens al cuvântului, este un arzător improvizat, un suport metalic realizat artizanal de inculpat. Partea inferioară nu are fund și focul se pune dedesubt, functionează ca un arzător”, a zis șeful DIICOT.